Världens godaste vegetariska köttfärssås

0

 

Vegetarian-Bolognese
I somras på båtsemestern svängde jag ihop det här receptet och det blev så otroligt gott. Jag har gjort den flera gånger sedan dess, både som pastasås och som lasagne och det har blivit en av familjens favoriträtter. Roligast av allt är att barnen älskar den. Linser är vanligtvis inte något som står på deras favoritlista, men i den här rätten slinker det ner.

Ett annat plus med den här vegetariska köttfärsåsen är att den blir bara godare om den får stå till dagen efter så du kan med fördel göra en stor sats och ha flera dagar i kylskåpet.

Tips!: Använd såsen och gör en lasage. Jag varvar såsen med zuccini, lasagneplattor och mozzarella. Himmelsk gott!

Den bästa glutenfria pastan jag provat kommer från Doves Farm och är gjort av ekologiskt ris. Det finns både vit pasta och brun pasta som är gjort på råris. Dom är lika goda båda två.

doves-farm-gluten-free-pasta

Recept
5 dl finhackad champinjon
2,5 dl finhackad purjo
2 finrivna morötter
400g krossade tomater
2 dl creme fraiche
1 dl skölljda röda linser
1 tsk paprikapulver
0,5 – 1 tsk sambal oelek
3 msk Touch of Taste grönsaksbuljong
2 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Gör så här

  1. Stek den finhackade svampen och purjon försiktigt tillsammans med salt, peppar och paprikapulver tills det mjuknar. Rör om regelbundet.
  2. Lägg i den rivna moroten, krossad tomat, creme fraiche, sambal oelek, Touch of Taste grönsaksbuljong, och linserna.
  3. Låt sjuda under lock ca. tjugo minuter eller tills linserna är mjuka. Lägg i lite extra vatten om det ser ut att bli för torrt.
  4. Servera med nykokt pasta, grovt hyvlad parmesan och en god sallad.

 

signature

bloglovin

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke