Min ekologiska favoritsolkräm 2018

0

i-samarbete-med-glamazon

Annmarie börlind ekologisk solkräm

Nu har äntligen sommaren  kommit och vad passar bättre än ett inlägg om solskydd?
Här är min favorit som jag kommer att använda den här sommaren.

I år har jag provaten helt ny ekologisk solkräm som jag blev väldigt förtjust i. Den har en svag behaglig doft och den är lätt att smörja in på huden. Till skillnad från de flesta andra ekologiska solkrämer som jag har provat så är den här betydligt smidigare och har inte så “seg” konsistens utan den sugs lätt upp av huden och den lämnar ingen kladdig känsla efteråt.

Annmarie Börlind har funnits länge och är ett etablerat märke på marknaden så den känns tryggt att handla den här solkrämen. Den innehåller fyra olika solskydd som är godkända av Öko-test som är ansvarig för att granska den ekologiska marknaden.

Solkrämen innehåller väldigt fina ingredienser och det syns även på prislappen, men det får det vara värt tycker jag. Jag försöker att använda solkräm så lite som möjligt (förutom i ansiktet. Se min favorit längs ned på sidan.) eftersom det ändå är en viss del kemikalier i den, men när jag är på havet eller utomlands är det ofrånkomligt att huden behöver lite extra skydd och då är det bra att ha en fin kräm som är snäll mot både mig och naturen.

Den här solkrämen kan du använda både i ansiktet och resten av kroppen. Jag har den till mig och barnen, men de får ganska sällan någon solkräm numera heller. Förut var jag helt manisk med att smeta på hela familjen solkräm så fort solen tittade fram, men nu vet jag bättre. Solen är väldigt viktig och nyttig för oss och vi som bor i norden har ett stort underskott av D-vitamin efter den här långa, mörka vintern som har varit så vi behöver ladda upp med just D-vitamin som huden utvecklar vid solljus. När du har solkräm på huden kan du inte utveckla D-vitamin så var alltid ute i solen upp till 20 minuter om dagen utan solkräm, men välj gärna en tid på dagen då inte solen är så stark så att du inte bränner dig. Efter ca. tjugo minuter är dagens behov av D-vitamin tillgodosett och du kan inte ta upp mer så.

Köp Annmarie Börlinds ekologiska solkräm här >>

Annmarie börlind ekologisk solkräm


DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV:

Organic-Sunscreen33 Natural-oils-sunscreen
Min favorit – ekologisk
foundation m solskydd >>
Undvik vanlig solkräm och
använd naturliga oljor >>

 


DE SENASTE INLÄGGEN:

Arstiderna-juicelada05
En fantastisk juicelåda >> Tänk dig frisk >> Så ökar du din lycka på 40 dagar >>

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke