Food Pharmacy – Kokboken

0

food-pharmacy-kokboken

Det här är en underbar kokbok som jag verkligen kan rekommendera.
Den är skriven av Lina Nertby Aurell och Mia Clase som står bakom bloggen Food Pharmacy och boken ”Food Pharmacy” som blivit succé. Receptboken är full av underbara, nyttiga recept och massor av inspiration. Recept blandas med information om hur du skall äta för att må som allra bäst och det bästa med deras böcker är den underbara humorn och de har. Det finns inga pekpinnar eller torra tips som ger dåligt samvete. Tvärtom – de beskriver hur de själva har varit riktiga kakmonster som en dag träffade professorn Stig Bergmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, som förändrade deras liv. Plötsligt kom begreppet näringsjägare till – och de gav sig sjutton på att lära sig allt om tarmen och dess bakterier. Så föddes bloggen Food Pharmacy och så småningom boken med samma namn.

Stig Bengmark har över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation.

”En berättelse om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera.”

 

food pharmacy

Köp boken här >>

Gurkmejashot
Att gurkmeja pepprar kroppen full av antioxidanter är vida känt i hälsokretsar, men det finns många fler sätt att äta den knallgula superkryddan än att hälla den i grytor eller i din guldmjölk. Här är ett recept från Food Pharmacy…

gurkmeja
Stigs antiinflammatoriska gurkmejacoctail
½ – 1 glas fruktjuice – t.ex. ananas, äpple el dyl
1 toppad matsked gurkmeja 
Upp till ¼ tesked chilipeppar (Cayenne)
Knivsudd av kryddnejlikapulver
½-1 matsked äppelcidervinäger
1 tesked citronjuice (färsk eller på flaska)
1 msk olivolja

Länk till Food Pharmacys blogg >>

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke