Grön skön juice

0

Gron-skon-juice

Den här juicen är proppfull med härliga nyttigheter från både mango, spenat, selleri och fänkål. En härlig kombination av smaker som ger den här juicen en söt, aningen exotisk smak med en mild lakritston.

Jag älskar den här härliga, gröna juicen som gör mina smaklökar alldeles lyckliga. Den har en härlig sötma och massor av näring. Allt i ett! Det är ett enkelt och smidigt sätt att få i sig mängder av nyttigheter på en gång och med ett gott recept kan man dessutom njuta av det.

Det är en bra ide´ att göra dubbel sats av dina drinkar. Då har du en eller två som står i kylen och väntar på dig och du behöver inte rengöra din maskin så ofta. Ha små flaskor hemma som du kan fylla med juice eller en termos. Kom ihåg att rengöra flaskan eller termosen på en gång när du druckit din gröna dryck. De små fibrerna från grönsakerna och frukterna fastnar ganska hårt på insidan av flaskan.

Positiva hälsoeffekter med fänkål
Fänkålsjuice har en lugnande effekt på matsmältningen och lugnar oroliga magar. Den är en bra källa till järn och den innehåller många vitaminer och mineraler som tex kalcium och magnesium.

Detox
Sellerins främsta fördelar är att den är lättsmält och en hälsosam grönsak. Eftersom den består av 95% vatten, både återfuktar den och renar kroppen samtidigt. Den eliminerar även toxiner och vätskeansamligar i kroppen.

Recept
1 dl fänkål
1 selleri
2,5 dl mango
1 dl babyspenat

Gör så här

  1. Juica fänkål och selleri.
  2. Lägg juicen och övriga ingredienser i en mixer och mixa slätt.
  3. Häll upp i ett glas och servera genast.
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke