Vad är positiva affirmationer och hur hjälper de mig?

0

01

Positiva affirmationer
Våra hjärnor är otroligt kraftfulla verktyg och varje dag tänker vi tusentals medvetna och omedvetna tankar. Vissa av dessa tankar är positiva medan andra kanske är negativa. Det beror lite på hur man är som person och vilket sätt man har att se på saker. Ett sätt att medvetet påverka vad vi säger och tänker om oss själva är att använda sig av affirmationer. En affirmation är en medvetet vald, positiv instruktion till dig själv som hjälper dig att skapa det du vill ha. Man kan säga att affirmationer är positiva påståenden om dig själv eller saker i din omgivning som du sedan ska upprepa för dig själv i din vardag. Genom att upprepa dessa positiva saker om dig själv kommer du programmera ditt undermedvetna som sedan kommer påverka dig positivt. För att förankra affirmationen i dig själv kan du skriva den, läsa den, sätta upp den på någon synlig plats eller läsa in dem på band och lyssna på den ofta. Låt affirmationen slinka in i ditt undermedvetna med hjälp av upprepningens kraft och på så vis skapa en ny verklighet åt dig. Det är det du ofta tänker på som blir din verklighet.

Vad händer när jag affirmerar?
Det som händer är du affirmerar är två saker…. du skapar en ny tanke i ditt undermedvetna som med repetition kommer bli starkare och starkare ungefär som när ett litet frö växer och så småning om blir en stor planta. Så växer sig också din affirmation stark och sedan tar den över den andra mindre positiva meningen, som när den inte får näring genom att du inte längre fokuserar på den, blir svagare och försvinner. När du affirmerar så höjs också din kropps energi och det kommer dra till dig nya resultat både i form av fler positiva människor, fler positiva situationer och du kommer märka att allt flyter på lättare i ditt liv.

Allt är energi och dina tankar bestämmer vad du drar till dig
Använd dig av dagliga affirmationer för att stärka dina dagliga tankar och dra till dig mer av det du vill ha. Du väljer själv vad du vill affirmera och du väljer en mening som passar in på det du vill ha och som känns positiv när du säger den tyst för dig själv. Känslan du känner när du säger din affirmation skall vara som om du redan hade det i din verklighet just nu. Känn glädje, förväntan och ett härligt pirr i magen när du säger din affirmation som om du redan vet att det kommer bli till verklighet inom kort. Då kan du inte misslyckas. Då kommer du skifta energi och dra till dig det du tänker på samtidigt som du skapar en ny tanke i ditt undermedvetna som med tiden kommer påverka dig så att du börjar leta efter allt som passar in på det du tänker på. Ditt undermedvetna kommer uppmärksamma alla situationer, människor och föremål som kan leda dig dit du vill. Det enda du behöver göra är att byta från en tanke till en annan och följa dina positiva impulser när de kommer.  När du får en positiv impuls kanske du inte på en gång förstår vart den skall leda, men så småningom kommer det du gör ta dig närmare ditt mål. Tricket är att ha tålamod, inte vilja för mycket och ha roligt under tiden. Allt som gör dig glad höjer din energi och det gör dig mottaglig för allt som är positivt medan allt som gör dig otålig, stressad och misstänksam mot om dina affirmationer kommer fungera sänker din energi så att det tar längre tid innan det du vill ha kommer till dig. Allt du vill ha finns tillgängligt för dig. Du behöver bara höja dig energimässigt så att du befinner dig på samma nivå som det du vill ha och det kan du göra på flera sätt, men i grund och botten handlar det om att må bra.

Så här formulerar du affirmationer
Det finns egentligen ingen gräns för vad du kan ta med i dina affirmationer förutsatt att de är positiva saker. Men det finns några saker man ska tänka på. Här är en lista som visar hur du skapar dina egna positiva affirmationer.

 • Affirmationen ska formuleras som en mening.
 • Den ska endast innehålla positiva påståenden och gärna saker som du vill uppnå eller se hos dig själv.
 • Det är viktigt att affirmationen formuleras i nutid som om den redan hade hänt. Som exempel så kan man säga ”Jag är en bra fotbollsspelare” vilket då antyder att det faktiskt har hänt och är så.
 • Försök att känna och tro på dina affirmationer. Det leder till att de får större effekt snabbare.
 • Upprepa dina affirmationer flera gånger per dag. Ju mer desto bättre.
 • Jobba med en affirmation åt gången för att den ska få effekt och verka. När du känner att en affirmation blivit verklighet kan du formulera en ny.
 • Skriv gärna ner dina affirmationer på lappar som du kan ta med dig eller sätt upp dom på synliga platser i ditt hem.

Exempel på affirmationer.
Du kan använda dessa direkt eller inspireras av dem och formulera dem mer som du känner.

 • Jag älskar och accepterar mig själv precis som jag är
 • Jag respekterar och värdesätter mig själv
 • Jag är värd allt gott i livet
 • Jag blir bättre och bättre på alla sätt varje dag
 • Jag är glad att jag är jag
 • Jag har hela tiden kärleksfulla tankar och känslor
 • Jag är lugn och trygg och stark
 • Jag mår bra och känner goda känslor
 • Jag har styrkan att skapa mitt önskade liv
 • Jag skapar mitt liv på det sätt jag önskar
 • Jag känner tillit, jag vågar
 • Jag njuter av livet här och nu
 • Jag slappnar av och känner mig lugnare och lugnare
 • Jag ler inifrån och ut
 • Jag är stolt över att jag är jag
 • Jag är glad och jag strålar som människa
 • Jag klarar allt jag vill
 • Jag älskar och jag är älskad
 • Jag känner vägledning i livet
 • Allt jag behöver finns inom mig själv
 • Allt gott kommer till mig med lätthet och utan ansträngning.
 • Det flyter in stora summor pengar in i mitt liv varje dag.
 • Min ekonomiska ställning blir bättre och starkare för varje dag.
 • Ju mer pengar som kommer till mig desto mer har jag att ge.
 • Jag älskar att älska och vara älskad.

 

Jag vill gärna höra vad du tycker
Efter du har provat den här övningen skulle det vara roligt att höra hur det gick. Vad visualiserade du och fick du det resultat du ville ha? Berätta om din upplevelse i kommentarsfältet nedan. Vill du veta mer om attraktionslagen? Läs boken om Du är skaparen där du får all information du behöver för att bli en expert på att manifestera och skapa dina drömmar.

Ha en underbar dag,
Angela

Vill du bli en expert på attraktionslagen och dra till dig allt du drömmer om?
I “Du är skaparen” får du lära dig allt om hur attraktionslagen fungerar och hur du kan använda den till din fördel. Du kan skapa precis allt du vill när du har de rätta verktygen. I den här boken finns all information och alla övningar du behöver för att bli en expert på att använda dig av attraktionslagen. Jag har själv använt mig av de här teknikerna och många andra med mig kan intyga att det är det bästa och mest effektiva sättet att nå de mål du vill, vare sig du vill ha mer pengar, större framgång, ett nytt jobb, kärlek, hälsa eller något annat. Här får du allt du behöver för att manifestera det du drömmer om.

ipad-las-mer

 

angelasheaven

 

 

Hej, jag heter Angela! Följ mig på Instagram, Pinterest & Facebook och dela gärna den här posten med dina vänner!

 

 

 


Attraktionslagen – Facebookgrupp
För mer information och inspiration om attraktionslagen – kika gärna in på min facebookgrupp. Där kan du ställa frågor, hitta de senaste artiklarna om attraktionslagen och om du vill dela med dig av en historia som kan inspirera andra är du välkommen att skriva den här.

facebook attraktionslagen2

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke