Vegetarisk lasagne

0

the-best-vegetarian-lasagna7
Underbart krämig..
the best vegetarian lasagna
Vegetarisk lasagne med kryddig, god sås på röda linser och grönsaker.

the-best-vegetarian-lasagna6
Fantastiskt bra att göra i förväg till ett kalas eller bara för att göra många lunchlådor.

the-best-vegetarian-lasagna3
Varva ett lager zucchini och ett lager mozzarella i mitten av lasagnen.

the-best-vegetarian-lasagna2
Hacka purjon och svampen riktigt fint

Mitt bästa recept på vegetarisk lasagne.
Det här receptet har jag använt många gånger till både kalas och för att göra lunchlådor till mig själv. Det är så bra för att det blir mycket mat, alla tycker om den, det är lätt att göra och den går att förbereda halvvägs eller laga några dagar innan så att det inte blir så mycket jobb samma dag du har bjudning. Grunden är en sås som även går att använda som vegetarisk “köttfärssås”. Basen är mycket finhackad champinjon och purjo som gör såsen matig och smakrik. Det kan låta konstigt med så mycket svamp och purjo, men jag lovar att det blir supersmaskigt.

Jag gjorde den här vegetariska lasagnen för ett par veckor sedan när vi hade städdag i vår yngsta dotters skola. Då lagar vi alltid mat och äter gemensamt efteråt. Jag är med i matgruppen så jag gjorde min vegetariska lasagne och vi gjorde även en lasagne med köttfärs i. När alla hungriga föräldrar kom var det många som tog av båda sorterna även om de inte var vegetarianer och flera kom fram efteråt och bad om receptet på den vegetariska. Det tyckte jag var fantastiskt roligt. Det är nog det bästa betyget man kan få.

Recept
5 dl riktigt finhackad purjolök
10 dl riktigt finhackad champinjoner
800 g krossad tomat
4 dl creme fraiche
4 dl finrivna morötter
2 dl sköljda röda linser
1,5 tsk sambal oelek
6 msk touch of taste vegetariska buljong
4 tsk salt
2 tsk paprikapulver
2msk tomatpurre´
125g mozzarella
1 liten zucchini
1 dl riven, stark ost
Glutenfria lasagneplattor

Gör så här…

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stek den finhackade purjolöken, svampen och paprikapulvret på låg värme tills det är mjukt.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och puttra ca 15-20 min tills linserna är mjuka.
  4. Lägg ett lager sås i botten på en 25x30cm stor form. Lägg ett lager lasagneplattor på såsen och täck med ett lager sås till. Lägg på skivad mozzarella och skivad zucchini samt ytterligare ett lager lasagneplattor. Täck med den sista såsen och stark riven ost.
  5. Grädda mitt i ugnen. Min lasagne stod inne ca. 40 minuter. Känn efter med en sticka. Lasagnen är klar när den är helt mjuk.

angelasheaven

 

 

Hej, jag heter Angela! Följ mig på Instagram, Pinterest & Facebook.

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke