Den kompletta guiden om Attraktionslagen. Hur du manifesterar ditt drömliv.

0

the law of attraction, attraktionslagen

Vad är Attraktionslagen?

Det är många som undrar vad Attraktionslagen är och hur den fungerar. Det här en är en väldigt bra text som jag hittade för några dagar sedan på på Mindvalleys blogg som jag nu har översatt. Den förklarar och beskriver hur Attraktionslagen fungerar, vad den är och hur du kan använda dig av den för att nå framgång på alla plan i ditt liv.

Om du inte har varit inne på Mindvalley’s sida förut tycker jag absolut att du skall gå dit och se vad som finns där. Den är helt fantastisk och en av mina favoritsidor när det gäller att hitta inspiration och information för all personlig utveckling. Här hittar du deras sida >>

Nu till texten…

När du hör någon beskriva sina framgångar med Attraktionslagen hör du säkert någon som är helt lyrisk och låter som om han eller hon har hittat svaret på alla livets gåtor. Läs mer i den här bloggposten för att få alla svaren om hur det fungerar och hur du kan göra för att få samma framgång.

Anhängare till Attraktionslagen säger att allt du vill ha kan bli ditt om du utstrålar glädje och att det är positivt tänkande som gäller om du vill nå dit du vill, men hur fungerar det och varför låter det så mystiskt?

Här är en komplett guide till Attraktionslagen skriven för skeptiker som har lyssnat på dessa framgångssagor och tycker det verkar vara för bra för att vara sant.

I den här guiden kommer vi:

 • Besvara alla frågor om Attraktionslagen och visa hur den fungerar.
 • Berätta om alla fördelar med det här sättet att träna den mentala förmågan, inklusive framgång i kärlek, pengar och hälsa.
 • Gå igenom steg för steg hur du skall göra för att få framgång med Attraktionslagen.

Det här kommer du lära dig av den här guiden:

 1. Vad är Attraktionslagen?
 2. Hur och varför fungerar Attrktionslagen?
 3. 3 vetenskapliga experiment som visar att Attraktionslagen fungerar.
 4. Hur du använder dig av Attraktionslagen (och varför).
 5. 8 övningar som hjälper dig att få det du vill ha.
 6. Vanliga frågor om Attraktionslagen.

Law of attraction - vision

I en intervju med Larry King beskriver Oprah Winfrey alla framgångar som Attraktionslagen gett henne. Hon säger att Attraktionslagen är det som fått henne att bli framgångsrik och hon är inte den enda framgångsrika personen som använder sig av den här metoden.

Will Smith, Jim Carrey och Arnold Schwarzenegger med flera har alla använt sig av Attraktionslagen för att nå sina mål.

Så, vad är Attraktionslagen?
Det är inget som har att göra med gamla forntida ritualer eller skumma övningar i skymningen. Det är helt enkelt en fysisk lag på samma sätt som gravitationslagen finns och fungerar alldeles av sig själv, vare sig vi är medvetna om den eller inte.

Om du kastar ut en peng från ditt tak så kommer den att landa på marken. Om du hoppar ner från din soffa så kommer du landa på golvet. Gravitationslagen är en evig, oföränderlig lag som finns omkring oss och det är inte viktigt om du tror på den eller inte. Saker kommer alltid att falla och landa på marken, men när du vet om och tror på den så kan du förutse att det skall hända och du kan även förhindra det.

Attraktionslagen fungerar på samma sätt.

Saker i vårt universum har en tendens att dras mot varandra. “Saker” inkluderar tankar, känslor, människor, föremål och allt annat i universum. Det är en universell lag som påverkar allt.

Lika dras till lika.

Att tro på Attraktionslagen eller inte spelar ingen roll. Det är en enkel universell lag. Däremot har du möjligheten att tro på det och förutsäga vad som skall hända och börja lära dig hur du skall styra det så att det blir som du vill. Din medvetenhet om att Attraktionslagen finns kan påverka ditt liv mycket positivt.

Law of Gravity

Hur och varför fungerar Attraktionslagen?

Precis på samma sätt som det är svårt att förklara hur gravitationslagen fungerar så är det svårt att förklara hur Attraktionslagen fungerar. Gravitationslagen är fortfarande lite av ett mysterium för forskarna. Vi förstår att den hindrar oss och allt annat på jorden att flyta iväg, men precis “hur” är svårt att säga.

Attraktionslagen är lika svår att förklara. Precis som med alla de universella lagarna så vet vi att de fungerar även om vi inte vet exakt hur vi skall förklara det. Så, om vi sätter kvantmekaniken åt sidan en stund så skall vi förklara hur den här lagen påverkar dig.

Ditt förhållande till universum

För att verkligen förstå Attraktionslagen så är det viktigt att du är medveten om ditt förhållande till hur saker sker. Tror du att du har en möjlighet att påverka din omgivning så att saker blir som du vill eller tror du att saker händer utan din kontroll?

I psykologin kallas det för “Internal och External Locus of Control.”

Vissa människor tror att det som händer är en slump och att de är ett resultat av det som hänt dem. Det kallas för external locus of control eftersom de känner att de inte har någon kontroll över sina liv. Målet för de här människorna är att hitta känslan och tron på att det ÄR möjligt att kontrollera och påverka livet.

Dina tankar och känslor har en effekt på allt som händer dig. Ett förändrat sätt att se på hur du kan påverka ditt liv kan också förändra ditt sätt att förhålla dig till Attraktionslagen, lära dig mer och på så sätt också dra nytta av den så att du kan börja dra till dig bättre saker.

Det är inte magi – det är fakta

Vid det här laget kanske du fortfarande inte är övertygad att den här universella lagen – som säger att lika dras till lika – är verklig. Kanske är det för att vi pratar om luddiga begrepp som tankar och känslor. Med gravitation kan vi åtminstone se ett äpple falla till marken. Du kanske inte förstår det, men du kan uppleva effekten av den omedelbart.

Det är svårt att tro att tankar och känslor kan ha en effekt på världen runt oss. Framsteg i tekniken gör att vi kan se effekten av våra tankar rent visuellt och på samma sätt som vi ser ett äpple falla genom luften så finns det experiment som visar de omedelbara effekterna av tankar och känslor.

Tro det eller inte, men det finns mängder av vetenskapliga bevis som bevisar att endast tankarna vi tänker har en omedelbar och påtaglig effekt på oss själva och vår miljö runt oss. Här kommer några exempel på sådana studier.

Frozen water crystals

 3 Forskningsexperiment

1. The Summer of ’93 D.C. Meditation Experiment

En grupp på 4000 frivilliga mediterande människor satt ner i Washington som har en hög kriminalitet. De mediterade och fokuserade på fred och kärlek. En grupp forskare deltog också i projektet för att helt förutsättningslöst mäta olika variabler.

Resultatet var tydligt: under den månaden minskade brotten i staden med 25%, vilket definitivt visar att positiva tankar från en grupp människor kan påverka och förändra beteenden hos andra människor.

2. Bara genom att föreställa dig ung så blir kroppen yngre

1979 så genomfördes en studie på 70-80-åriga män för att se om det skulle kunna påverka dem när de föreställde sig själva som yngre. En grupp fick prata och minnas deras ungdom medan en annan grupp fick låtsas att vara unga genom att omge sig med de föremål som fanns på den tiden de var unga. De fick lyssna på samma musik som de tyckte om då, ha samma kläder på sig och vara omringade av allt som påminde dem om åren som yngre män.

De som hade låtsats vara yngre fick sedan mäta sina värden och deras blodtryck hade sänkts, artros hade minskat och även syn och hörsel hade förbättrats. Bara genom att föreställa sig själva som yngre hade dessa män faktiskt gjort att deras kroppar hade föryngrats. Deras tankar och föreställningsförmåga var det enda som fick det här att hända.

3. Vattenexperimentet

Det mest kända experimentet som visar kraften i våra tankar var utfört av Dr. Masaru Emoto. Han fotograferade frusna vattenkristaller efter tankar om kärlek och fred eller hat och rädsla hade skickats till dem. I vissa fall var tankarna och orden uttalade högt och i andra fall var de bara tänkta.

Resultaten blev de samma. Tankar om hopp, fred, kärlek och lycka resulterade i vackra symmetriska kristaller medan tankar om hat, ilska, ledsamhet blev trasiga och mörka kristaller. Hans experiment bevisade att våra intentioner och tankar kan fysiskt förändra världen runt oss.

Woman relaxing

Arbeta med Attraktionslagen i 4 steg

Nu förstår du mer om vad Attraktionslagen är och nu är det dags att börja med några övningar. Vi börjar med den här 4-stegs processen som ger dig möjlighet att gå från dröm till verklighet.

Innan du börjar:

Möjligheterna med Attraktionslagen är endast begränsade av din fantasi. Starta med att tänka igenom vad det är du vill. Det är viktigt att du tar dig tid och funderar var du är i ditt liv nu och vad det är du vill göra.

Grunden i Attraktionslagen är att tro på att det verkligen fungerar. Prova tekniken på små saker först. För att få en känsla för hur det fungerar så välj något som du tror att du ha möjlighet att få. Om du känner dig tveksam på om det fungerar så är det bra om du börjar med något litet – det är första steget för att lära dig bemästra Attraktionslagen.

Små saker kan vara att få en parkeringsplats, att hitta en liten peng, att få ett samtal från en vän eller något liknande. De här är bra saker att börja med eftersom de är lätta att tro på. När du ser att det du fokuserat på blir verklighet kommer det stärka din tro på att Attraktionslagen fungerar och du kan fortsätta att fokusera på någonting större.

Låt oss gå igenom 4-stegs processen för att gå från dröm till verklighet.

Begin with a decision

Steg 1: Bestäm vad det är du vill

Att bestämma vad det är du vill ha är det första och mest kritiska steget i Attraktionslagen. Du behöver en tydlig bild av vad det är du vill ha. Vare sig du vill ha något litet eller om du vill göra stora förändringar i ditt liv så behöver du ha en tydlig bild av det du vill ha.

När du föreställer dig det du vill ha så gör det med alla dina sinnen. Sitt stilla och meditera i tysthet och föreställ dig ditt liv efter du har fått det du vill ha. Vare sig det är något litet som att hitta en krona på vägen eller något stort som att hitta den stora kärleken så föreställ dig det med varje fiber av din kropp.

Föreställ dig hur det ser ut, hur det luktar, hur det låter, hur det känns, vad det smakar som om det är relevant.

 • Hur känner du dig när du har det du drömt om?
 • Var känns det i din kropp?
 • Får det din kropp att pirra eller ditt hjärta att slå ett extra slag?
 • Får det din puls att öka eller känner du dig lugn?

Gör det till en verklighet i ditt sinne. Fokusera inte på att få det du vill ha. Se det som att du redan har det. Föreställ dig hur det är och hur det förändrar ditt liv.

Steg 1 är viktigt eftersom det förbereder din kropp att ta emot det du ber om. Våra hjärnor vet inte skillnaden mellan fantasi och verklighet. När du sitter ner och verkligen lever dig in i din bild som om det vore verklighet just nu så tänds din hjärna upp och agerar. Muskler, blodflöde, hjärta, lungor och varje del av din kropp gör sig redo för att delta i det du föreställer dig.

När du gör den här föreställningsövningen så ger du dig själv samma energi som det du tänker på – dvs. det du vill ha. Det kan verka enkelt, men det är det första steget för vad som kommer att hjälpa dig arbeta med energierna så att de gör som du vill och inte tvärtom.

Parent with a kid at the beach

Steg 2: Känn ovillkorlig kärlek

Om du inte tror att du är värd att få det du vill ha så kommer du inte kunna få det. Så enkelt är det. De tankar och rädslor du har som säger att det nog inte kommer gå är minnen som ligger gömda i dig och påverkar dig att tro att du inte är värd det du vill ha. Om det finns en del av dig som tror att det inte är möjligt att få det du vill ha så tävlar den delen av dig med den delen som vill ha något.

Tänk på det som en radiosignal. När du väljer mellan olika kanaler så kommer ibland mellanliggande kanaler in och hörs. De flesta har nog varit med om det. Två stationer ligger på liknande frekvenser och ena stunden hör du den ena och andra stunden hör du den andra. Ingen av de två kanalerna blir någonsin tydlig och klar. På samma sätt blir det när du känner oro eller rädsla. De tankarna och känslorna kommer störa ut dina intentioner och försök att nå dit du vill.

Det är svårt att bli fri från tvivel  helt och hållet, rädsla för att känna att du inte är värd något. Din instinkt kanske är att besegra de känslorna genom att använda negativa tankar som “Var inte rädd” eller “Du förtjänar det här”. Tyvärr är det sättet att arbeta inte speciellt effektivt och de fungerar sällan eftersom de stärker känslan av rädsla istället för att försvaga den.

Steg 2 är viktigt för att det ger dig en förståelse för dina tankar och känslor. Den enda effektiva sättet att bli fri från rädslor och oro är att bli medveten om dem och möta dom med acceptans och medkänsla.

Det finns en anledning att du känner de känslorna. Någonting någon sade till dig eller ett resultat av någonting du gjorde fick dig att känna dig ovärdig. Det gör ont att känna de känslorna, så det är naturligt att känna sig rädd och tveksam.

Det här steget är viktigt eftersom de motstridiga, negativa signalerna kan vara starka.

Försvaga de signalerna (minnena) så här: Närma dig de känslorna som du skulle närma dig ett litet barn eller ett skadat djur. När du älskar dig själv så är du öppen för att ta emot det du allra mest vill ha och du börjar att önska dig endast det som är bäst för dig.

Love yourself note

Steg 3: Öppn a upp för alla möjligheter

Att vara mottaglig och adressera dina rädslor är viktigt, men efter att ha hittat dessa rädslor är det dags att titta på dem och känna tacksamhet. De här nya, positiva känslorna kommer förändra ditt perspektiv och dina förväntningar som öppnar upp för möjligheten att släppa in fler positiva saker i livet.

Kanske ser du inte hur Attraktionslagen har påverkat dig tidigare. Tänk på de saker som är negativa i ditt liv nu. Kan du se ett samband mellan de sakerna och dina rädslor, tveksamheter och invanda mönster som ledde till de händelserna?

Fokusera på att se din roll i det hela istället för att känna dig skyldig eller för att skämmas. Att bli medveten om hur dina rädslor har blivit verklighet i ditt liv betyder inte att de är ditt fel att det har hänt. Det betyder bara att Attraktionslagen har skickat tillbaka det som du har sänt ut.

Tänk på alla saker i ditt liv som är positiva. Reflektera över alla drömmar och förhoppningar du har som ledde till alla dessa positiva händelser. Genom att se hur det fungerar och genom att se att du redan har påverkat ditt liv på flera sätt kan du redan nu öka din tro på att det fungerar. När du tror att något kan hända så gör det det.

Det är bra att veta att Attraktionslagen finns och att du redan har använt dig av den i hela ditt liv, vare sig du har gjort det medvetet eller inte.

Steg 3 är viktigt för att när du ser hur Attraktionslagen fungerar utan att du ens vet om det så kommer det öka din förståelse för att det här är en universell lag som du kan arbeta med.

Slutligen…visa tacksamhet. Känn tacksamhet för hur den här lagen redan  har gett dig det du har. Gör en lista av alla positiva saker du har i ditt liv och känn dig tacksam för de sakerna. Att känna tacksamhet är viktigt för att kunna ta emot fler och bättre saker.

Woman watching sunset

Steg 4: Känn hur det är att leva i den verklighet du vill ha

Nu är det dags att leva i den verklighet du vill ha. Du har föreställt dig vad du vill ha och förstått hur Attraktionslagen har fungerat för dig tidigare i livet. Du har praktiserat det här genom att föreställa dig det i övning 1, men nu är det dags att leva det på riktigt.

Det här är lite av en skådespelarövning så släpp dina hämningar och spela lite teater för att göra den här övningen riktigt effektiv. Istället för att föreställa dig det du vill ha i ditt huvud – lev det så mycket som möjligt. Det här kanske känns konstigt, men vi skall snart förklara varför det här är så viktigt.

Om du gör de här övningarna med något enkelt så är det dags att agera och förvänta dig resultat. Om du har föreställt dig att du skall hitta en bra parkeringsplats så hoppa in i din bil och åk till den parkeringen med en känsla av att du är säker på att du kommer att hitta just den parkeringsplatsen. Säg det högt för dig själv. “Den här parkeringsplatsen är ledig och väntar på mig.” Vi vet att det här låter riktigt fånigt, men det är ett viktigt steg.

Om du gör de här övningarna och siktar på något större kan det vara svårt, men använd din fantasi. Om du försöker att gå ner i vikt, gå ut och köp kläder som är i den storlek du önskar dig. Om du vill ha en ny bil, åk till bilaffären och strosa runt som om du skulle handla. Om du siktar på något så stort som ekonomisk frihet, börja planera vad du skall göra med alla dina pengar och din tid.

Det här är ett viktigt steg där du agerar som om du redan hade det du vill ha. Det behöver inte vara något märkvärdigt.

Steg 4 är viktigt av två anledningar. Det första är att du blir ett med det du önskar dig rent energimässigt. Hela tanken och funktionen med Attraktionslagen är att lika dras till lika. När du agerar som om du redan hade det du vill ha skickar du ut en tydlig signal att du redan är där och är redo att ta emot det du vill ha.

Det är också ett viktigt steg för att det ger dig möjlighet att känna tacksamhet för hur det känns när du har det du önskar dig. Det ger dig en starkare tro och det i sin tur stärker din visualisering som du arbetade på i steg 1.

Och nu då?

Så, när du har avslutat de här övningarna kommer du säker fråga, “Och nu då?” Den sista delen av Attraktionslagen är uthållighet. Det finns ingen färdig formula för hur lång tid det tar att förverkliga en dröm. Vi är alla olika individer med olika hinder som vi skall ta oss över och det kommer att ta tid att se resultat med de här verktygen.

Vissa ser resultat på en gång och för andra tar det lite mer tid. Nyckeln här är tålamod och ännu mer tålamod. Så snart du känner tvivel eller rädsla komma smygande så gå tillbaka till steg 2 och känn tacksamhet för de känslor du har – även om de kanske är negativa. Om du har förlorat din inre bild och är osäker på vad du vill så återvänd till steg 1. Om din tro på Attraktionslagen sviktar så gå tillbaka till steg 3. Om allt annat går fel så gör steg 4 tills det blir verklighet!

Fortsätt att känna och visa tacksamhet varje dag. (Läs mer om det här >>) Tänk positivt och kom ihåg alla de saker som bevisat att du använt dig av Attraktionslagen tidigare i ditt liv. Ta dig tid varje dag och gå igenom din visualisering så att du förbereder ditt sinne och din kropp för att ta emot det du önskar dig.

Attraktionslagen är universell och den kommer att påverka dig vare sig du gör det medvetet eller inte. Om du fortsätter att inte se några resultat så se över dina rädslor eftersom de pratar mycket högre till dig än dina drömmar gör.

Vi har sagt det förut, men det är värt att repeteras: Attraktionslagen är en universell lag som kommer att finnas och fungera med eller utan din tillåtelse. Din medvetenhet och din förståelse om hur den fungerar kommer att dra till dig mer av de saker du vill ha.

Om det känns svårt att komma igång med det här så har vi har satt ihop en lista med övningar som kommer att hjälpa dig…

Se även del två i den här bloggposten som kommer snart…

 8 övningar som ger dig det du vill ha

the law of attraction excercise

Ha en riktigt härlig dag,

Signature


 

Vill du bli en expert på attraktionslagen och dra till dig allt du drömmer om?
I “Du är skaparen” får du lära dig allt om hur attraktionslagen fungerar och hur du kan använda den till din fördel. Du kan skapa precis allt du vill när du har de rätta verktygen. I den här boken finns all information och alla övningar du behöver för att bli en expert på att använda dig av attraktionslagen. Jag har själv använt mig av de här teknikerna och många andra med mig kan intyga att det är det bästa och mest effektiva sättet att nå de mål du vill, vare sig du vill ha mer pengar, större framgång, ett nytt jobb, kärlek, hälsa eller något annat. Här får du allt du behöver för att manifestera det du drömmer om.

ipad-las-mer


Attraktionslagen – Facebookgrupp
För mer information och inspiration om attraktionslagen – kika gärna in på min facebookgrupp. Där kan du ställa frågor, hitta de senaste artiklarna om attraktionslagen och om du vill dela med dig av en historia som kan inspirera andra är du välkommen att skriva den här.

facebook attraktionslagen2

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke