Det mjölfria brödet, (LCHF)

0

The-flour-free-bread-(LCHF)

Låt brödet svalna och ta en skiva precis när det är nybakat….

The-flour-free-bread-(LCHF)02
En skiva av det här brödet med lite smör på….eller mycket.

The-flour-free-bread-(LCHF)03

Ett bröd som är väldigt gott, nyttigt och kolhydratfritt
Jag hittat ett bröd som är helt sagolikt gott och helt utan kolhydrater. Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT! Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd. Lite annorlunda, men väldigt saftig och gott. Det är helt klart det bästa kolhydratfria brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett nyttigt bröd som jag kan äta med gott samvete. Jag är en riktig smörgåsälskare och det har varit svårt att hitta recept som både är glutenfria och goda, men det här är en keeper. Jag hittade det på en av mina favoritsidor – Scandinavian Wellness som Ann-Catrin Mattsson har. Där finns många väldigt fina recept, massor av inspiration och helt fantastiska bilder! Gå gärna in där och kika >>

Lätt att göra
Det här brödet har inte så många ingredienser så det är lätt att röra ihop och slänga i en form som du stoppar in i ugnen. Sen klarar det sig själv tills det blir gyllenbrunt och krispigt på ytan. Till skillnad från andra bröd med ägg i så smakar det här brödet inte alls ägg. Det har inte heller den där gummiaktiga konsistensen som bröd med fiberhusk brukar ha. Om du har provat vet du vad jag menar…den där konstiga suddgummiaktiga konsistensen. Det här blir precis tvärtom – mjukt, poröst, saftigt och fluffigt. Brödet har näst intill ingen smak alls, vilket jag tycker är bra för då kan jag ha på vad jag vill utan att det konkurrerar med smaken, men det hade varit spännande att prova med någon smaksättning. Säg till om du kommer på något som blir lyckat.

Recept, 1 bröd á 22 skivor (1 kh per skiva)
3,75 dl Mandelmjöl
5 msk Sesamfrön
5 msk psyllium husk (alt fiberhusk eller pofiber)
2,5 tsk Bakpulver
5 st Ägg
75 gram smält smör eller kokosolja
1,5 dl laktosfri crème fraiche (kan bytas mot turkisk yoghurt. För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche )
1 dl laktosfri rysk eller turkisk yoghurt (kan bytas mot crème fraiche. För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche)

Gör så här…

  1. Smörj en mellanstor brödform med valfritt fett.
  2. Häll i sesamfrön och skaka tills sidorna är täckta.
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Rör ihop de torra ingredienserna.
  5. Rör i ägg + creme fraiche+turkisk yoghurt.
  6. Släng i det smälta smöret/ kokosfettet och rör om ordentligt. Eftersom det är husk i blir smeten fort stabbig, arbeta snabbt och bred ut den jämt i formen.
  7. Stoppa in brödet i ugnen i ca 35 minuter.
  8. Låt svalna lite innan du skär i det.
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke